• Buzau
  • 0765 901 527
  • office@prozink.ro

Mansardarea acoperisurilor

Mansarda unei locuinte, a unei cladiri in general, ramane una dintre zonele cele mai expuse la factorii climatici interiori sau exteriori, prin urmare trebuie respectate cateva reguli cu privire la dimensionarea si amplasarea elementelor constructive, in scopul asigurarii confortului si a unei utilizari in conditii optime. Arhitectii stiu in general aceste reguli, dar este bine ca ele sa fie cunoscute si de montatori, pentru ca proiectul sa fie respectat in cunostinta de cauza.

Alaturi de executarea de acoperisuri noi , mansardarea acoperisurilor constituie o preocupare foarte importanta pentru noi. Putem executa la o mansardare atat numai partea de structura cat si mansardarea la gata. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta AICI.

Mansardele sunt spatii in care se pot amenaja apartamente independente pe un nivel, pe un nivel si supanta, chiar pe doua niveluri (tip duplex), in functie de inaltimea spatiului mansardat, cu acces interior sau exterior, separat sau nu de cel al apartamentelor de dedesubt. In cazul in care nu exista o mansarda, se pot face extinderi ale ultimului nivel, accesul facandu-se prin intermediul unei scari interioare, din cadrul spatiului de la ultimul nivel; mansarda, impreuna cu ultimul nivel, poate deveni astfel un apartament tip duplex sau triplex.

Renovare acoperis

Atunci cand incepi constructia sau renovarea locuintei trebuie sa ti cont de toate aspectele, iar acoperisul este unul dintre ele, am putea spune ca unul dintre cele mai importante aspecte. Acoperisul reprezinta un element foarte important pentru o locuinta, daca acesta cedeaza sau este deteriorat intreaga cladire se deterioreaza. Un acoperis deteriorat aduce mai multe costuri pentru reparatii decat renovarea la timp a acestuia. Pentru o locuinta frumoasa, armonioasa si care va ofera un mediu sanatos va putem ajuta cu o gama larga de produse: tigla metalica, tabla prefaltuita, tigla ceramica sau de beton, sindrila bituminoasa.
IN CAZUL RENOVARII UNUI ACOPERIS TREBUIE TINUT CONT DE 3 LUCRURI:

1

INDETIFICAREA PROBLEMEI

Starea acoperisului trebuie urmarita in mod continuu, trebuie verificat daca sarpanta este inca intacta (lemnul nu a fost afectat de umezeala sau carii), daca nu sunt infiltrari de apa prin acoperis, sau daca aspectul este invechit. Atunci cand se constata degradari majore ca infiltrari de apa sau scaderea rezistentei acestuia la intemperii (ploaie, vant, zapada etc.) care vor pune in pericol atat locuinta in sine cat si viata si sanatatea locuitorilor ei, se impune inlocuirea acestuia.

2

ALEGEREA MATERIALELOR

O parte importanta in renovarea acoperisului o tine alegerea materialelor. Firma noastra va pune la dispozitie o gama larga de produse pentru renovarea acoperisului, asta in functie de dorintele dvs. cat si de aspectul arhitectural al locuintei.

3

MONTAREA NOULUI ACOPERIS

Pentru a se incepe montarea noii invelitori trebuie verificata sarpanta (structura acoperisului). Daca se constata ca elemente din sarpanta sunt deteriorate (din cauza infiltrarii apei si a trecerii timpului) ea se schimba, iar dupa realizarea noii sarpante se face montarea invelitorii metalice. In cazul in care sarpanta este intr-o stare buna se face decopertarea acoperisului de vechea invelitoare, in cazul in care vechea invelitoare este din asbest ea va fi decopertata de o echipa speciala, fiind un produs toxic. Apoi se face montarea invelitorii metalice.

Montajul ferestrelor

Montajul ferestrelor de mansarda presupune atat o buna cunoastere a produselor ce trebuiesc instalate, cat si o buna cunoastere a sistemului de invelitoare. In functie de modelul invelitorii, panta acoperisului, tipul ferestrei si a altor detalii tehnice, montajul ferestrei de mansarda presupune cunostinte variate despre acoperisuri. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre tipurile de fereste comercializate, va rugam sa ne contactati completand formularul.

In cazul in care acoperisul este nou, lucrurile sunt mai simple deoarece, inca din faza de montaj a capriorilor, se poate pregati terenul pentru instalarea ferestrelor de mansarda. Astfel capriorii se vor aseza la o distanta mai mare cu 4,5 cm decat latimea ferestrei , permitand in acest fel instalarea kit-ului de izolare termica, fara a mai fi necesara realizarea unei juguiri . In cazul in care constructia dumneavoastra necesita o inlocuire a invelitorii, fara a se schimba si structura acoperisului, aveti la dispozitie doua variante : Dimensiunea ferestrei de mansarda sa se aleaga in functie de distanta existenta intre capriori .

Sa se aleaga dimensiunea de fereastra dorita, urmand ca in functie de distanta intre capriori sa se realizeze ( daca este cazul ), o juguire . In cazul invelitorilor tip tigla metalica, instalarea ferestrei de mansarda se realizeaza in acelasi timp cu montajul invelitorii, cele doua operatiuni fiind strans legate intre ele : Se monteaza folia si caroiajul de sipci necesare invelitorii . Se instaleaza fereastra de mansarda ( prinderea acesteia se face pe caroiajl de sipci ) .

Se monteaza invelitoarea tip tigla metalica si profilele de tinichigerie . Pentru o instalare corecta a ferestrei de mansarda este ABSOLUT NECESAR sa folositi ramele de etansare potrivite situatiei dumneavoastra . Alegerea ramelor de etansare se face tinand cont de :

Pentru a beneficia de un montaj de calitate si o consiliere de specialitate in domeniul ferestrelor de mansarda, va sfatuim sa apelati la o echipa de profesionisti . Angajatii nostri lucreaza de peste 10 ani in domeniul acoperisurilor tip tigla metalica si al ferestrelor de mansarda fiind capabili sa va ofere solutii corecte de montaj .

Tigla ceramica Nelskamp Nelskamp

Tigla ceramica

Nelskamp

Garanție de 30 de ani, cu asigurare externă;
Producție realizată exclusiv în Germania.

Tigla metalica Wetterbest Wetterbest

Tigla metalica

Wetterbest

Profilurile ţiglei metalice Wetterbest sunt concepute special, pentru a oferi siguranţă împotriva infiltraţiilor.

Ferestre mansarda Roto Roto

Ferestre mansarda

Roto

Materiale de cea mai înaltă calitate și experiență de zeci de ani în construcția avansată a ferestrelor de mansardă.

Acoperis faltuit FIGO | WETTERBEST | METIGLA

Acoperis faltuit

Figo | Wetterbest | Metigla

Soluţiile companiei noastre pentru acoperişurile plane, sunt sistemele de învelitori fălţuite de la FIGO | WETTERBEST | METIGLA

Membrane anticondens WETTERBEST | RIWEGA

Membrane anticondens

Folii si membrane anticondens

Una dintre condițiile a unei bune funcționări a unui acoperiș este folosirea membranei cu permisivitate ridicată la vapori

Izolatie termica cu celuloza Izolatie termica

Izolatie termica

Cu fibre de celuloza

Izolatia cu fibre de celuloza este o solutie mult mai performanta comparativ cu sistemele traditionale.

Tigla ceramica Creaton Creaton

Tigla ceramica

Creaton

Caracteristicile materiei prime și tehnologia rafinată de fabricare asigură frumusețea suprafeței țiglelor.

Tabla cutata Wetterbest Wetterbest

Tabla cutata

Wetterbest

Portofoliul Wetterbest contine 5 tipodimensiuni de tablă cutată, fiecare având întrebuințări diverse, dar specifice.

Tigla metalica Metrotile Metrotile

Tigla metalica cu piatra naturala

Metrotile

Acoperișurile Metrotile sunt realizate exclusiv din oțel de înaltă calitate, și sunt acoperite cu piatră naturală.

Tigla metalica Metigla Metigla

Tigla metalica

Metigla

Tigla metalica imbina aspectul clasic de tigla cu rezistenta otelului pentru o protectie de durata.